Світ

ЄС протягом 4 років надасть Вірменії 270 млн євро у вигляді грантів

ЄС протягом 4 років надасть Вірменії 270 млн євро у вигляді грантів

Фото: АР

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

ЄС інвестуватиме в те, щоб зробити вірменську економіку та суспільство більш міцними та стійкими до потрясінь – заявила глава ЄК.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Європейський Союз протягом найближчих чотирьох років надасть Вірменії гранти у розмірі 270 млн євро. Про це вона сказала  під час пресконференції, скликаної за підсумками тристоронньої зустрічі у форматі ЄС-США-Вірменія, у Брюсселі 5 квітня, передає Європейська правда.

Йдеться про виконання обіцянки, яку дали в жовтні минулого року – стояти пліч-о-пліч з Вірменією.

“Це бачення буде підкріплене з боку Європейського Союзу Планом стійкості та зростання для Вірменії, що передбачає виділення 270 мільйонів євро у вигляді грантів протягом наступних 4 років. Ми інвестуватимемо в те, щоб зробити вірменську економіку та суспільство більш міцними та стійкими до потрясінь. Ми підтримуватимемо ваш бізнес, ваші таланти, зокрема малі та середні підприємства, щоб допомогти їм зростати, впроваджувати інновації та виходити на нові ринки. І ми будемо інвестувати в ключові інфраструктурні проєкти”, – зазначила фон дер Ляєн.

Вона додала, що останній пакет підтримки ґрунтується на успіху існуючого Економічного та інвестиційного плану Європейського Союзу для Вірменії. Він вже мобілізував понад пів мільярда інвестицій.

Глава ЄК привітала зусилля Вірменії з проведення демократичних реформ і заходи, яких вживає Вірменія проти обходу санкцій проти РФ.

“Це свідчить про те, що Європейський Союз і Вірменія все більше збігаються в цінностях та інтересах. Сьогодні ми розглянемо більш широке партнерство. І давайте просувати його вперед за допомогою нової та амбітної Програми партнерства між Європейським Союзом та Вірменією”, – заявила Урсула фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, влада Вірменії обговорює можливість приєднання країни до Європейського Союзу. Про це заявив міністр закордонних справ Вірменії Арарат Мірзоян.

Нагадаємо, Європарламент ухвалив 13 лютого резолюцію стосовно розгляду трансформації відносин з Вірменією у разі, якщо вона захоче отримати статус кандидата.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button