Світ

ЄС продовжив безкоштовний роумінг для українців

ЄС продовжив безкоштовний роумінг для українців

Відповідної згоди досягли сім українських та 22 європейських мобільних операторів

Також Єврокомісія готується до інтеграції України в зону роумінгу ЄС, що забезпечить більш стабільне та довгострокове рішення.

Єврокомісія продовжила безкоштовний роумінг для громадян України ще на один рік. Про це повідомляється на сайті ЄК у понеділок, 10 липня.

Зазначено, що відповідної згоди досягли сім українських та 22 європейські мобільних операторів за сприєння Єврокомісії.

Доступні дзвінки дозволяють тим, хто шукає притулку в Європі, зв’язатися з родиною та друзями в Україні, і навпаки, – йдеться у повідомленні.

Орган європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC) зазначив ефективність угоди, адже вона дозволила надавати доступні послуги транскордонних дзвінків.

Окрім того, зазначається, що паралельно з цим Єврокомісія готується до інтеграції України в зону роумінгу ЄС, що забезпечить більш стабільне та довгострокове рішення. У квітні 2023 року Комітет асоціації Україна-ЄС прийняв пропозицію ЄК щодо приєднання України до європейських правил про роумінг.

Нагадаємо, у квітні Рада Євросоюзу підтримала приєднання України до зони вільного роумінгу ЄС. Це дозволить українцям менше платити за роумінг у європейських країнах.

Також Кабмін затвердив документ, який дозволить Україні укласти угоду про приєднання до “роумінгового безвізу” уже цього року.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button