Світ

ЄС попередив Грузію щодо закону про “іноагентів”

ЄС попередив Грузію щодо закону про іноагентів

Фото: Margvelashvili/Facebook

ЄС попередив Грузію, що закон про “іноагентів” несумісний з його цінностями

Населення Грузії також виступає проти скандального закону про “іноагентів”, ініційованого керівною партією Грузинська мрія.

Посол Європейського Союзу в Грузії заявив, що законопроєкт про “іноземних агентів”, повторно внесений до парламенту керівною партією цього тижня, є несумісним із цінностями ЄС, до якого прагне приєднатися країна. Про це він сказав 11 квітня на пресконференції в Тбілісі, передає Reuters.

“На нашу думку, занепокоєння щодо прозорості (неурядових організацій – ред.) не повинно використовуватися як виправдання для обмеження простору для організацій громадянського суспільства, для обмеження свободи слова та свободи ЗМІ”, – зазначив посол.

Як відомо, хоча партія влади Грузинська мрія заявляє, що хоче приєднатися як до ЄС, так і до НАТО, останніми роками політсилу критикували за авторитарні методи правління, а також за поглиблення відносин з РФ.

Нагадаємо, днями кілька тисяч протестувальників вийшли на мітинг біля парламенту, вигукуючи гасла проти законопроєкту про “іноагентів”, який вони назвали “російським законом”.

Як повідомлялося, ЄС висловив серйозне занепокоєння заявою керівної партії Грузії Грузинська мрія через плани ухвалити закон “про іноагентів” та шкодує, що його знову розглядають попри негативну реакцію громадськості та міжнародної спільноти.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button