Світ

ЄС погодив новий пакет санкцій проти Росії

ЄС погодив новий пакет санкцій проти Росії

Фото: РИА Новости (ілюстративне фото)

Лідери ЄС погодили 12-й пакет санкцій проти Росії

В ЄС намагатимуться узгодити ще один пакет санкцій проти РФ до другої річниці її повномасштабного вторгнення в Україну.

Після тривалих переговорів глави країн-членів Євросоюзу дійшли згоди про дванадцятий пакет санкцій проти Росії. Про це у четвер, 14 грудня, повідомляє The Guardian.

“Хоча текст був узгоджений усіма країнами на початку цього тижня, Австрія не давала свого остаточного схвалення до пізнього вечора четверга”, – вказуэ видання. 

Подробиці нового пакету економічних обмежень не розголошуються, але відомо, що раніше рекомендований Єврокомісією пакет санкцій включав пропозиції щодо перекриття комерційних доходів, отриманих від торгівлі російськими алмазами, і проти низки російських чиновників та бізнесменів, серед яких син Дмитра Медведєва.

Повідомляється, що остаточне рішення про ухвалення нового пакету санкцій має бути ухвалене найближчими днями.

“Країни ЄС намагатимуться узгодити ще один пакет санкцій проти РФ до другої річниці її повномасштабного вторгнення до України”, – вказують джерела видання. 

Рані стало відомо, що посли ЄС не змогли досягти домовленості щодо 12-го пакета санкцій Євросоюзу проти Росії – цього разу через позицію Австрії. Зазначалося, що невдоволення Австрії викликає той факт, що Україна внесла австрійський Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни.

Країни G7 підтвердили санкції проти алмазів з РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button