Світ

ЄС почав працювати над сьомим пакетом санкцій

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Основними напрямами обмежень ЄС мають стати газові постачання з Росії

Основними напрямами обмежень мають стати газові постачання з Росії та розширення списку банків, які відключать від SWIFT.


 

Європейський союз уже розпочав роботу над сьомим пакетом санкцій проти Росії через її вторгнення до України, повідомив заступник міністра закордонних справ Польщі Павло Яблонський в інтерв’ю PAP.


 


Яблонський дав зрозуміти, що основними напрямами обмежень мають стати газові постачання з Росії та розширення списку банків, які відключать від SWIFT. У цьому контексті він згадав Газпромбанк, через який організовано “оплату газу за рублі”.


 


“Санкції повинні бути ще жорсткішими – у контексті того газу, який Росія ще може продати, у контексті відключення всіх російських банків від системи SWIFT. Я говорю в основному про Газпромбанк. Також необхідно ембарго на технології, які Росія ще може постачати і використовувати при цьому в промисловості”, – пояснив Павло Яблонський.


 


Заступник глави МЗС Польщі додав, що крім формальних санкцій необхідно конфіскувати, а не просто заморозити російські активи в Європі.


 


“Роботи з цього питання вже ведуться”, – додав Яблонський.


 

Нагадаємо, Європейський союз 3 червня офіційно опублікував шостий пакет санкцій проти РФ із частковим нафтовим ембарго. Не вдалося домовитись про повне ембарго на російську нафту. Каменем спотикання стала позиція Угорщини.


 


 


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button