Світ

ЄС підтвердить прогрес України – фон дер Ляєн

ЄС підтвердить прогрес України - фон дер Ляєн

Фото: Пресслужба президента України

Урсула фон дер Ляєн похвалила Україну за чудовий прогрес

Україна веде війну за власне існування й водночас глибоко реформується, зазначила голова Єврокомісії.

Україна досягла значного прогресу на шляху до членства в Євросоюзі і наступного тижня Єврокомісія презентує звіт щодо розширення. Про це сказала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на спільній пресконференції з українським президентом Володимиром Зеленським суботу, 4 листопада.

“Я маю сказати, що ви домоглися чудового прогресу. Ми наступного тижня це підтвердимо, коли Комісія представить свій звіт про розширення”, – сказала вона.

За словами фон дер Ляйєн, у Євросоюзі вражені реформами України.

“Ми вражені реформами, які ви здійснюєте в розпал війни. Ми не повинні забувати про те, що ви ведете війну за власне існування й водночас глибоко реформуєте свою країну. Ви реформуєте систему правосуддя, боретеся з впливом олігархів, боретеся з відмиванням грошей”, – зазначила очільниця ЄК.

На її думку, Україна перебуває в процесі завершення великих реформ.

“І якщо це станеться, я в цьому впевнена, що українська амбітна мета переходу на наступний етап процесу вступу буде досягнута”, – резюмувала фон дер Ляєн.

Як відомо, 23 червня 2022 року Україна отримала статус кандидата на вступ до ЄС. Зараз наша держава виконує низку умов для того, щоб стати повноправним членом блоку.

Нагадаємо, президент Зеленський закликав почати переговори щодо вступу України до ЄС у поточному році.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button