Світ

ЄС опублікував заяву у 10-ту річницю збиття MH17

ЄС опублікував заяву у 10-ту річницю збиття MH17

Фото: Сайт Європарламенту

Високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель

У заяві ЄС повторив свій заклик до РФ визнати свою відповідальність за цю трагедію та повною мірою співпрацювати у здійсненні правосуддя.

Високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель від імені ЄС опублікував заяву з нагоди 10-ї річниці збиття Росією малайзійського “Боїнга” рейсу MH17. Про це повідомила пресслужба Ради ЄС.

У заяві ЄС повторив свій заклик до РФ визнати свою відповідальність за цю трагедію та повною мірою співпрацювати у здійсненні правосуддя.

“ЄС підкреслює, що докази, представлені Спільною слідчою групою під час розгляду справи в Окружному суді Нідерландів та передані до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) та Ради Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO), чітко вказують на те, що зенітно-ракетний комплекс “Бук”, який був використаний для збиття рейсу MH17, поза всяким сумнівом, належав збройним силам РФ”, – йдеться в повідомленні.

Євросоюз підтвердив свою повну підтримку всіх зусиль, спрямованих на встановлення істини, справедливості та підзвітності, відповідно до Резолюції Ради Безпеки ООН 2166.

Також в ЄС додали, що беруть до уваги провадження, ініційоване Нідерландами проти Росії в ЄСПЛ, а також провадження, ініційоване Австралією та Нідерландами в Раді ICAO, які є важливими кроками на шляху до встановлення істини, справедливості та підзвітності.

Нагадаємо, 17 листопада окружний суд Гааги оголосив вирок у справі про збитий пасажирський лайнер Boeingрейсу MH17 MalaysiaAirlinesу небі над Донбасом у липні 2014 року. Росіянам Ігореві Гіркіну, Сергію Дубинському та українцю Леоніду Харченку заочно присудили довічне ув’язнення. Судді також визнали, що Росія контролювала “ДНР” під час збиття лайнера MH17.

У Нідерландах суддя отримала догану за спробу впливу на процес MH17

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 2 =

Back to top button