Світ

ЄС може проігнорувати саміт в Угорщині, аби провчити Орбана – ЗМІ

ЄС може проігнорувати саміт в Угорщині, аби провчити Орбана - ЗМІ

Фото: АРА

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель планує організувати “формальний” саміт на той самий час.


Міністри закордонних справ Європейського Союзу планують знехтувати зовнішньополітичним самітом у Будапешті у серпні. Натомість Євросоюз планує організувати власний “формальний” саміт на той самий час. Про це пише Politico в понеділок, 15 липня.

 

Угорщина, яка головує в Раді ЄС, планує провести саміт із закордонних справ у Будапешті 28-29 серпня. Але після того, як прем’єр-міністр Віктор Орбан перешкоджав наданню допомоги Україні та самовільно зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним і лідером Китаю Сі Цзіньпіном, багато міністрів закордонних справ шукають спосіб уникнути ще одного, як вони вважають, “пропагандистського шоу Орбана”.

 

За словами трьох дипломатів ЄС, верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель скличе міністрів на “формальну” раду із закордонних справ одночасно з самітом Орбана.

 

“Якщо цього ж дня відбудеться офіційна рада із закордонних справ, організована високим представником, міністри не зможуть поїхати до Будапешта”, – сказав один із дипломатів.

 

Інший дипломат зазначив, що, бойкотуючи зустріч у Будапешті, інші міністри закордонних справ хочуть “надіслати чіткий сигнал, що Угорщина не виступає від імені ЄС”.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button