Світ

ЄС мобілізує надзвичайну допомогу для постраждалої від землетрусу Туреччини

ЄС мобілізує надзвичайну допомогу для постраждалої від землетрусу Туреччини

Руйнування в Туреччині

Мобілізовано команди рятувальників із Болгарії, Хорватії, Чеської Республіки, Франції, Греції, Угорщини, Мальти, Нідерландів, Польщі, Румунії. Допомогу Туреччині запропонували також Іспанія та Словаччина.

 

Євросоюз оголосив про мобілізацію надзвичайної допомоги Туреччини після руйнівного землетрусу. Про це йдеться у спільній заяві високого представника ЄС Жозепа Борреля та єврокомісара з кризового менеджменту Янеза Ленарчича.

 

“Це потужний землетрус є одним із найсильніших у цьому регіоні за понад 100 років… І у відповідь Європейський Союз мобілізував рятувальні та пошукові команди після запиту Туреччини щодо активації Механізму цивільного захисту ЄС”, – йдеться у повідомленні.

 

Мобілізовано команди рятувальників із Болгарії, Хорватії, Чеської Республіки, Франції, Греції, Угорщини, Мальти, Нідерландів, Польщі, Румунії. Допомогу Туреччині запропонували також Іспанія та Словаччина. Координаційний центр ЄС з реагування на надзвичайні ситуації підтримує контакти з органами влади Туреччини для координації подальшої допомоги.

 

Крім того, задіяно європейську супутникову систему Copernicus для надзвичайного картографічного супроводу рятувальних робіт в уражених землетрусом регіонах.

 

“ЄС готовий підтримати постраждалих у Сирії, де також, за повідомленнями, є жертви, за допомогою програм гуманітарної допомоги… Наші думки – з близькими, що втратили, і мужніми рятувальниками, які працюють для порятунку життів”, – йдеться у спільній заяві.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button