Світ

ЄС досі не наклав санкції на виробників Кинджалів – ЗМІ

ЄС досі не наклав санкції на виробників Кинджалів - ЗМІ

Фото: The Insider

Глава АТ НВК КБМ Сергій Пітиков, чия дочка нині проживає в Швеції

Виробники російських ракет та їхні родичі нині не перебувають під обмеженнями Євросоюзу, зазначає The Insider.

Підрядники російських підприємств, які випускають ракети Кинджал, все ще уникають європейських санкцій. Це дає їм змогу імпортувати необхідні товари з різних країн ЄС, мовиться в розслідуванні The Insider.

Ракети Кинджал, розроблені на основі ракет Іскандер, випускає російська корпорація Конструкторське бюро машинобудування (АТ НВК КБМ) з Коломни, що входить до холдингу Високоточні комплекси держкорпорації Ростех. Його очолює 64-річний Сергій Пітиков.

КБМ одержує камери тепла та холоду виробництва компанії Espec від московського ТОВ Остек-Тест, що й під час війни імпортує обладнання з Польщі.

ЗМІ зазначає що багато поставок російські виробники зброї отримують із Німеччини: токарні верстати, кабелі, рушничні свердла та інші інструменти.

Підрядник Ростех Радіант-ЕК імпортує з Німеччини котушки та стрічки для захисного пакування електронних компонентів (відправник – Advantek Gmbh).

Іще одна російська фірма, що має держконтракт з НДІЕП і НВК КБМ, – ТОВ Сонатек має широке коло європейських торгових контрагентів – UAB Breitto (Литва), Baltic Shipping Agency LTD Sp. z o.o. (Польща), UAB CUST LT (Литва), Hermis Ekspo SIA (Латвія), Groupe D’Investissement Financier SA (Бельгія), Aberlink Ltd (Велика Британія) та ін.

Видання нагадало, що воно раніше вже писало про американські мікросхеми від Texas Instruments, Analog Devices та Altera, які використовуються в Кинджалах, а тепер з’ясувалося, що мікросхеми для виробників цих ракет московське ТОВ ЕТС Електронікс (створене у 2021 році) ввозить через китайську компанію ETC Electronics Limited.

Дочка та онуки головного російського виробника Кинджалів мешкають у Швеції. Майя Пітикова та її партнера мають сумарний річний дохід близько 80 тисяч євро на рік. Однак це не заважає парі купувати будинки на сотні мільйонів євро та дорогі автомобілі.

Як ми вже писали раніше, Єврокомісія та країни ЄС перервали паузу з обговорення 12 пакету санкцій проти Росії. 

ЄС узгоджує 12-й пакет санкцій проти РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button