Світ

ЄС близький до обговорення відправки миротворчих військ в Україну – Орбан

ЄС близький до обговорення відправки миротворчих військ в Україну - Орбан

Фото: Global Look Press

Віктор Орбан вкотре побоюється “ескалації”

Угорський прем’єр вкотре заявив, що він – у “таборі миру”, на відміну від інших лідерів європейських країн.

 

Питання про те, чи можна відправляти миротворчі війська в Україну, стає дедалі законнішим. Про це заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, повідомляє 24.hu.

 

“Ми близькі до того, щоб у розмовах європейських лідерів легітимним і прийнятим стало питання, чи можуть країни-члени ЄС послати в будь-якій формі війська якогось миротворчого типу, чи краще не посилати. Ми близькі до цієї межі, що раніше не переступалася”, – вважає він.

 

На його думку, кількість країн, що стали на бік миру замість війни, не збільшилася. Він додав, що нібито “народ Європи рушив у бік припинення вогню та мирних переговорів”, але “до лідерів це не дійшло”.

 

Глава угорського уряду вкотре зробив гучну заяву. Цього разу про кількість загиблих з обох сторін.

 

“Немає сумнівів, що війна стає все більш кривавою та жорстокою, кількість жертв з обох боків перевищує сто тисяч”, – стверджує він.

 

Орбан запевнив, що позиція Угорщини нібито полягає у припиненні вогню та “щоб більше не гинули люди”.

 

“Мирний план може бути вироблений під час припинення вогню. Ніколи ще в історії ніхто не вигадував рішення під час війни. Шлях до миру починається із припинення вогню, і це – мета угорської зовнішньої політики”, – заявив він.

 

Прем’єр-міністр вважає, що безпека Угорщини нібито перебуває під загрозою, і вона лише зростає із ризиком ескалації війни.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button