Світ

ЄП підтримав посилення покарання за обхід санкцій

ЄП підтримав посилення покарання за обхід санкцій

Фото: Сайт Європарламенту

За посилення покарання у зв’язку з обходом санкцій ЄС проголосували 543 євродепутати

Новий закон надасть суддям “широкий спектр засобів” для покарання порушників, зазначили у Європарламенті.

Європарламент схвалив директиву про криміналізацію порушення та обходу санкцій Євросоюзу. Про це повідомляється на сайті ЄП у вівторок, 12 березня.

За посилення покарання у зв’язку з обходом санкцій ЄС проголосували 543 євродепутати, проти виступили 45, ще 27 – утримались.

Погоджена директива передбачає загальне визначення порушень санкцій Євросоюзу. Це може бути незамороження активів підсанкційних у ЄС осіб, недотримання заборон на поїздки або ембарго на постачання зброї тощо.

Документ також визначає, чим є обхід санкцій ЄС – наприклад приховування справжнього права власності на майно підсанкційної особи, – і гарантує, що за це передбачене покарання. Водночас уточнюється, що гуманітарна допомога не повинна вважатися порушенням санкцій Євросоюзу.

Порушення та обхід санкцій Євросоюзу директива пропонує вважати кримінальними злочинами, які будуть каратись штрафами. Для цього суди матимуть “широкий спектр засобів для покарання порушників”, зазначили в Європарламенті.

Для набуття чинності директиву має схвалити Рада Євросоюзу. Після цього вона набуде чинності через 20 днів після публікації в Офіційному журналі ЄС, а держави-члени матимуть один рік, щоб запровадити її в національному законодавстві.

Нагадаємо, кількість підсанкційних осіб і компаній у РФ перевищила 6000. При цьому країни Заходу також почали дедалі активніше запроваджувати санкції проти компаній із третіх країн, запідозрених у порушенні обмежувальних заходів проти РФ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button