Світ

Єменські хусити захопили судно в Червоному морі

Єменські хусити захопили судно в Червоному морі

Фото: Олег Ніколенко/Facebook

Судно Galaxy Leader, захоплене хуситами

МЗС перевіряє інформацію про перебування громадян України на борту судна, захопленого хуситами/


Єменські хусити захопили вантажне судно Galaxy Leader із міжнародним цивільним екіпажем у Червоному морі. Судно йшло під прапором Багамських островів. Про це повідомляє The Times of Israel в неділю, 19 листопада.

 

За попередніми даними, судно прямувало з Туреччини до Індії. На його борту був міжнародний цивільний екіпаж, однак не було не було жодного ізраїльтянина.

 

“Це не ізраїльський корабель”, – заявили в ЦАХАЛ.

 

Galaxy Leader зареєстроване на британську компанію, однак її частина належить ізраїльському магнату Аврааму Унгару. На момент захоплення судно знаходилось в оренді японської компанії.

 

Офіс прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху відреагував на подію. У заяві зазначено, що британське судно, яке експлуатується японською компанією, було “захоплене за примхою Ірану повстанцями-хуситами в Ємені”.

 

На борту судна перебували 25 членів екіпажу з України, Болгарії, Філіппін і Мексики, але ізраїльтян на судні не було.

 

“Це ще один акт іранського тероризму, який виражає стрибок вперед в іранській агресії проти громадян вільного світу і створює міжнародні наслідки, коли мова йде про безпеку глобальних судноплавних маршрутів”, – сказано у заяві.

 

Водночас речник пов’язаного з Іраном військового угруповання Хуті Ях’я Сареа заявив, що угруповання нібито цілиться на всі кораблі, які належать або експлуатуються ізраїльськими компаніями чи несуть ізраїльський прапор.

 

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у  Facebook повідомив, що наразі причетним українським посольствам доручено з’ясувати достовірність перебування українців на захопленому судні.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button