Світ

ЄК виділила €65 млн чотирьом країнам, які приймають біженців з України

ЄК виділила €65 млн чотирьом країнам, які приймають біженців з України

Фото: mfa.gov.ua

Єврокомісія фінансово підтримає чотири країни, яки приймають українських біженців

Допомога надається для полегшення фінансового навантаження на систему адаптації біженців і забезпечення шукачам захисту належного рівня послуг.

Єврокомісія оголосила про виділення понад 65 млн євро чотирьом країнам, які приймають українців, що рятуються від війни. Про це повідомляє пресслужба Європейської комісії.

“Минулого тижня Європейська комісія вирішила надати більше €65 мільйонів з Фонду притулку, міграції й інтеграції для підтримки Болгарії, Чехії, Польщі та Румунії у розміщенні людей, які рятуються від російської агресії проти України”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що допомога надається для полегшення фінансового навантаження на систему адаптації біженців і забезпечення шукачам захисту належного рівня послуг.

Зокрема Болгарія, Чехія, Польща й Румунія можуть використати це додаткове фінансування для переходу від надання біженцям колективного притулку до індивідуального розселення у приватному секторі шляхом надання українцям фінансової допомоги на перехідний період, доступу до мовних курсів, соціальних і медичних послуг.

Як повідомляється на сайті, Єврокомісія зберігатиме контроль за використанням виділених коштів.

Раніше повідомлялося, що українці, які перебувають під тимчасовим захистом у Норвегії, ризикують втратити тимчасовий захист у цій країні, якщо їздитимуть додому. Поїхати до України можна буде лише в особливих випадках. Якщо українці з тимчасовим колективним захистом подорожують між Норвегією та Україною, то це означає, що вони більше не потребують захисту в Норвегії, вважає міністр юстиції країни.

МВФ оцінив кількість біженців, які не повернуться до України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button