Світ

ЄК оштрафувала Apple на понад 1,8 млрд євро

ЄК оштрафувала Apple на понад 1,8 млрд євро

Фото: АР (архівне фото)

ЄК оштрафувала Apple більш ніж на 1,8 млрд євро за порушення в музичному стримінгу

Apple майже десять років не давала можливсоті розробникам сторонніх застосунків інформувати користувачів про більш дешеві сервіси підписки на музику поза межами App Store.

Європейська комісія оштрафувала компанію Apple на суму понад 1,8 мільярда євро за порушення правил App Store для провайдерів потокового передавання музики. Про це в понеділок, 4 березня, повідомила пресслужба ЄК.

Регулятор виявив, що Apple, порушуючи антимонопольне законодавство ЄС, майже десять років не давала можливсоті розробникам сторонніх застосунків інформувати користувачів про більш дешеві сервіси підписки на музику поза межами App Store.

Вовідомляється, що Єврокомісія проводила розслідування щодо Apple після скарги з боку Spotify у 2019 році, а Financial Times у лютому повідомляла, що регулятор оштрафує виробника iPhone і iPad приблизно на 500 млн євро.

Раніше повідомлялося, що Національна комісія з конкуренції (CNMC) Іспанії наклала на компанії Apple і Amazon штраф на загальну суму 194,15 млн євро через можливі антиконкурентні дії на онлайн-ринку.

Apple сплатила до бюджету Росії 1,2 млрд рублів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button