Світ

ЄІБ вимагає гарантії для збільшення підтримки України

ЄІБ вимагає гарантії для збільшення підтримки України

Фото: Reuters (архівне фото)

ЄІБ приваблює близько 100 млрд євро за рік, але йому потрібно гарантувати інвесторам, що проект хороший

Збільшення розмірів підтримки України вимагатимуть фінансових гарантій країни, пояснив Вернер Хойєр.

 

Європейському інвестиційному банку (ЄІБ) необхідно отримати фінансові гарантії збільшення підтримки України. Про це заявив президент ЄІБ Вернер Хойєр на панельній дискусії Ukraine House Davos.

 

“Нам потрібен не капітал… Нам потрібні гарантії. І у цьому питанні ви можете допомогти, тому що тиск на політиків забезпечує можливість банку продовжувати свою роботу в Україні”, – зазначив він.

 

За його словами, ЄІБ з початку великої війни ухвалив рішення продовжити підтримку України та виділяти нові кошти, не чекаючи завершення війни. Але для збільшення розмірів підтримки банк потребує фінансових гарантій країни.

 

Хойєр додав, що фінансування банку в Україні допомагає, наприклад, відновлювати мости, зруйновані російськими військами, тому що ці мости потрібні для збереження економіки.

 

“Міст може бути знову зруйнований за кілька місяців, і політики в ЄС не повинні цього боятися, якщо тягар цієї потенційної втрати розподіляється порівну. Міжнародним фінансовим організаціям слід говорити саме про такі гарантії для поділу пов’язаних із війною ризиків, а не про вливання капіталу”, – додав банкір.

 

За його словами, ЄІБ із рейтингом AAA щороку залучає до 100 млрд євро на ринках капіталу для фінансування проектів, тому банку необхідно економити та гарантувати, що це добрі проекти.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button