Світ

ЯЗ в космосі: в Росії відреагували на плани США провести перемови

ЯЗ в космосі: в Росії відреагували на плани США провести перемови

Фото: Анадолу

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков

Дмитро Пєсков зазначив, що в Кремлі “будуть готові розглянути ініціативи з американської сторони”.

Президент США Джо Байден доручив своїй Адміністрації провести перемови з РФ про можливе випробування ядерної зброї (ЯЗ) в космосі. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу в п’ятницю, 16 лютого.

Загроза національній безпеці США, про яку раніше повідомлялось у ЗМІ, це можливі випробування ядерної зброї Росією у космосі, нагадав Кірбі.

Байден доручив налагодити дипломатичну взаємодію з Росією. Кірбі зауважив, що США та союзники серйозно ставляться до загрози від РФ.

“Розвідка США має серйозні побоювання щодо широкого розсекречення цих розвідувальних даних”, – заявив він.

За його словами, нова антисупутникова зброя РФ може мати вплив на землю.

Кірбі додав, що Білий дім здивований рішенню голови комітету з питань розвідки Палати представників США Майка Тернера розкрити розвідувальні дані публічно.

Водночас у Кремлі заявили, що будуть готові розглянути ініціативи з американської сторони у зв’язку з загрозами національній безпеці США. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє російське пропагандистське інформагентство Интерфакс.

Таким чином він прокоментував журналістам повідомлення про те, що президент США Джо Байден доручив налагодити контакти з російською стороною щодо загроз для національної безпеки США.

“Якщо будуть якісь ініціативи з американського боку… поки що їх не дістали”, – сказав Пєсков журналістам.

Нагадаємо, телекомпанія ABC повідомила, що певна загроза нацбезпеці може бути пов’язана із планами Москви розмістити ядерну зброю в космосі.

Кремль відреагував на дані про “загрозу” для США

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button