Світ

Японська організація отримала Нобелівську премію миру

Японська організація отримала Нобелівську премію миру

Фото: Скріншот

Нобелівську премію миру у 2024 році присудили японській організації Nihon Hidankyo

Нобелівську премію миру у 2024 році присудили японській організації Nihon Hidankyo за її зусилля зі створення світу, вільного від ядерної зброї, і вшанування жертв атомних бомбардувань.

Нобелівську премію миру у 2024 році отримала японська організація Nihon Hidankyo, що об’єднує людей, які пережили атомні бомбардування Хіросіми та Нагасакі.

Відома також як рух Хібакуша, організація визнана за свої зусилля зі створення світу без ядерної зброї. Її учасники невпинно працюють над підвищенням обізнаності про руйнівні наслідки ядерних атак, поширюючи свідчення очевидців і борючись за глобальний мир.

Nihon Hidankyo виникла в серпні 1945 року у відповідь на ядерні удари США по Японії, що вбили понад 120 тисяч людей. Організація сприяла створенню міжнародної норми “ядерного табу”, яка досі перешкоджає використанню ядерної зброї у війнах.

Однак Нобелівський комітет застерігає, що ця норма перебуває під загрозою через модернізацію арсеналів ядерних держав і ризики ескалації сучасних конфліктів.

Раніше повідомлялося, що Нобелівський комітет оголосив лауреата премії з літератури. Нею стала південнокорейська письменниця Хан Канг.

Стали відомі лауреати Нобелівської премії-2024 з хімії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine − 8 =

Back to top button