Світ

Японію вдруге за тиждень накрив потужний тайфун

У неділю 6 вересня, Японію вдруге за тиждень накрив потужний тайфун “Хайшен”, який спричинив сильні вітри та дощі на півдні країни. У результаті цього низка будинків залишилися без даху та електропостачання. Про це повідомляє Associated Press, пише 1NEWS, посилаючись на ZIK.

Так, метеорологи наголосили, що цього дня країну можуть накрити сильні опади, які, за їхніми словами, прирівнюються до “відра з водою, вилитого на голову”. Крім цього, прогнозують потужний шторм.

У зв’язку із погіршенням погодних умов під загрозою розливу опинилися декілька річок на південно-західному острові Кюсю.

За даними японського метеорологічного агентства, тайфун несе в собі стійкий вітер зі швидкістю до 162 кілометрів на годину.

“Хайшен” є не тільки потужним – еквівалентним урагану 2 категорії – але і великим за своєю досяжністю”, – зазначили метеорологи.

Зауважимо, за декілька днів до негоди місцеві жителі були попереджені про небезпеку. Зокрема, їм порекомендували бути готовими сховатися у разі надзвичайної ситуації та запастися їжею і водою. Загалом попередження про евакуацію було видано більш ніж 50 000 людям в Окінаві та Кюсю, включаючи префектури Кагосіма та Нагасакі.

Нагадаємо, нещодавно Японію накрили сильні зливи, які спричинили руйнівну повінь. У результаті негоди 70 осіб постраждало, ще 13 вважаються зниклими безвісти. Крім цього, вода пошкодила житлові будинки та заповнила вулиці декількох міст.

Back to top button