Світ

Японія запровадила нові санкції проти Росії

Японія запровадила нові санкції проти Росії

Фото: iStock.com

Японія розширила санкції проти Росії

Слідом за країнами G7 прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив, що його країна посилить антиросійські санкції.

Уряд Японії запровадив новий пакет санкцій проти Росії через повномасштабне вторгнення в Україну. До нового списку увійшли 12 фізичних осіб та 36 організацій. Про це у четвер, 29 лютого, повідомляє сайт уряду Японії.

В “чорному списку” 12 фізичних осіб та 36 російських підприємств.

Зокрема, у санкційному списку опинилися голова уряду Чечні Муслім Хучієв та командир спеціального полку поліції імені Героя Росії Ахмата-Хаджі Кадирова МВС по Чечні Замід Чалаєв. Також Японія запровадила санкції проти сина екс-губернатора Красноярського краю Артема Усса, який минулого року втік із-під домашнього арешту в Італії.

Серед організацій, що потрапили в нові списки санкцій Японії, зокрема, ФГУП “Атомфлот”, концерни “Калашников”, “Алмаз-Антей”, “Уралвагонзавод”, “Базальт”, Об’єднана суднобудівна корпорація. Обмеження також вводяться проти компаній “Авіадвигун”, “Аероскан”, “Нева електроніка” та ін.

Кількість російських осіб та компаній, які перебувають під санкціями хоча б однієї з основних західних країн-ініціаторів, за підсумками чергового раунду введення обмежувальних заходів перевищилв 6000.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button