Світ

Японія вперше передасть Штатам ракети для Patriot

Японія вперше передасть Штатам ракети для Patriot

Фото: bundeswehr.de

Японія передасть США ракети для Patriot

Раніше експорт будь-якого військового обладнання, виготовленого в Японії, місцевими законами був заборонений.

Вперше після послаблення правил експорту військового обладнання Японія передасть США ракети-перехоплювачі PAC-3 вітчизняного виробництва для ЗРК Patriot. Про це повідомляє NHK.

Раніше експорт будь-якого військового обладнання, виготовленого в Японії, місцевими законами був заборонений.

Торік уряд країни вніс зміни до керівних принципів оборонного експорту й дозволив передавати військове обладнання, вироблене в країні за ліцензією іноземної компанії, до країни, де знаходиться ліцензіар. Оскільки PAC-3 виробляються в Японії за ліцензією американської корпорації Lockheed Martin, їх поставки до США відповідають новим правилам.

Японські підприємства виробляють ракети-перехоплювачі для систем ППО, в тому числі й ЗРК Patriot, уже майже два десятиліття, однак всі передають Повітряним силам самооборони Японії. Нинішня угода, укладена Міністерством оборони країни з США стала першим випадком, коли Японія передає військове обладнання, ракети PAC-3, відповідно до переглянутих керівних принципів.

Загальна вартість угоди становить близько $19,5 мільйонів.

Експорт до США виготовлених у Японії ракет PAC-3 відбувається на тлі того, що Штати відчувають дефіцит таких перехоплювачів через передачу великої кількості цих ракет Україні.

Раніше повідомлялося, що у США виникли труднощі зі збільшенням виробництва ракет для Patriot, які поставляють Україні через дефіцит критично важливого компонента, який виробляє компанія Boeing.

Нагадаємо, Міністерство оборони США оголосило про виділення Україні чергового пакета військової допомоги на суму 225 мільйонів доларів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen + 10 =

Back to top button