Світ

Як у світі відсвяткували 8 березня (ФОТО)

Цьогоріч марші з нагоди Міжнародного жіночого дня в багатьох містах світу були менш численні, ніж зазвичай, через пандемію коронавірусу,

8 березня в різних країнах світу традиційно проходять акції солідарності з нагоди Міжнародного жіночого дня.

Але цьогоріч ці марші в багатьох містах – менш численні, ніж зазвичай, через пандемію коронавірусу, – інформує 1NEWS.

У Британії вуличні святкування теж довелося відкласти. Прем’єр-міністр Борис Джонсон відзначив жіночий внесок в програму розробки вакцини проти Covid-19.

У столиці М’янми Янгоні пройшли протести проти захоплення влади військовими.

Щоб запобігти наступу поліції, протестувальники розвісили на ліхтарних стовпах і електричних проводах жіночі спідниці. За місцевою традицією, якщо чоловік пройде під одягом, то втратить силу і славу.

Позбавлений реєстрації в Білорусі правозахисний центр “Весна” закликав підтримати ув’язнених жінок 8 березня. За даними центру, з початку виборчої кампанії в Білорусі проти жінок порушили 141 політично мотивовану кримінальну справу. Щонайменше 49 жінок перебувають в місцях позбавлення волі або під домашнім арештом.

А у Мадриді вандали спотворили мурал із зображенням 15 портретів відомих феміністок, включаючи Фріду Кало і Розу Паркс. У місті заборонені громадянські акції невдоволення та протести.

У Берліні теж традиційно пройшли марші за права жінок. Акції солідарності були організовані різними феміністськими групами, щоправда демонстрація цьогоріч була набагато скромнішою через пандемію.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button