Спорт

В Італії помер президент футбольного клубу Палермо Дзампаріні – новини

Мауріціо Дзампаріні помер на 81-му році життя через погіршення здоров’я після перитоніту

Мауріціо Дзампаріні
Фото з відкритих джерел

В Італії перестало битися серце колишнього президента футбольного клубу “Венеція” та президента ФК “Палермо” Мауріціо Дзампаріні. Він пішов із життя на 81-му році. Про це повідомляє La Gazzetta dello Sport.

“Напередодні 80-річного Дзампаріні доставили у лікарню через погіршення здоров’я після перитоніту. Він помер у клініці Котіньйола в провінції Равенна”, – йдеться в повідомленні.

Мауріціо Дзампаріні здобув славу одіозного президента за 16 років, протягом яких він керував клубом “Палермо”. За цей час функціонер звільнив 43 тренерів. В одному з інтерв’ю Дзампаріні на питання щодо його хоббі відповів: “Звільняти тренерів”.

Однак саме з ним команда повернулася в Серію А та навіть грала у єврокубках.

За час президентства Дзампаріні у “Палермо” “запалилися” майбутні зірки європейського футболу – Едісон Кавані, Хав’єр Пасторе, Пауло Дібала та інші.

Цікаво, що Дзампаріні спочатку все це планував робити в іншому місці. Він також був президентом “Венеції”, яку також підняв у Серію А, але залишив клуб через небажання влади виділити землю для побудови стадіону. Після того “луганарі” майже відразу вилетіли з еліти, куди повернулися лише минулого року.

Новини за темою: Помер футбольний тренер Ігор Гамула

Нагадаємо, у Львові повідомили про смерть судді та тренера з боксу Олександра Бодні. Йому було 69 років. 


[ad_2]
Source link

Back to top button