Світ

Витік документів Пентагону: фігурант погодився на 16 років тюрми

Витік документів Пентагону: фігурант погодився на 16 років тюрми

Фото: Reuters

Джек Тейшейра погодився на 16 років ув’язнення

Тейшера погодився визнати вину за всіма шістьма пунктами обвинувачення в навмисному зберіганні та передачі інформації.

Ексвійськовослужбовець Нацгвардії штату Массачусетс 22-річний Джек Тейшейра 4 березня визнав провину у справі про витік таємних документів Пентагону та погодився на 16-річне тюремне ув’язнення. Про це повідомляє ABC News.

Згідно з угодою зі слідством про визнання вини, яку Тейшейра підписав і яку подали до суду, він погодився визнати вину за всіма шістьма пунктами обвинувачення в навмисному зберіганні та передачі інформації, що становить держтаємницю.

Прокурори погодилися не оголошувати йому додаткових звинувачень за законом про шпигунство.

У межах угоди про визнання вини Тейшейра повинен з’явитися на допит до Міністерства оборони і Міністерства юстиції США, а також передати всі секретні матеріали, які ще можуть залишитися в його розпорядженні.

Нагадаємо, на початку квітня 2023 року в мережу потрапила велика кількість секретних документів Пентагону, які стосуються, зокрема, війни в Україні. До з’ясування обставин інциденту підключилися Мін’юст та ФБР.

За підсумками розслідування, яке тривало близько тижня, було затримано 21-річного військовослужбовця ВПС Національної гвардії США Джека Тейшейру. Його звинуватили у витоку надсекретних даних військової розвідки та звинуватили у незаконному копіюванні та передачі секретних матеріалів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button