Світ

Вибух в Єллоустонському парку: викид гарячої води та каміння

Вибух в Єллоустонському парку: викид гарячої води та каміння

Фото: Скріншот

Кадр з відео

Ніхто з туристів не постраждав, незважаючи на те, що люди перебували в небезпечній близькості до того, що відбувалося.

У вівторок, 23 липня відвідувачі Єллоустонського національного парку стали свідками гідротермального вибуху, що спричинив викид гарячої води, бруду та каміння. Про це повідомляє The Daily Beast.

Вибух стався близько 10:19 ранку в Бісквіт-Бейсін, геотермальній зоні неподалік від відомого гейзера Олд-Фейтфул.

Під час інциденту ніхто не постраждав, але деякі відвідувачі зняли подію на відео. Служба національних парків повідомила, що наразі масштаби пошкоджень невідомі. Бісквіт-Бейсін тимчасово закрили для відвідувачів, поки доглядачі парку та геологи розслідують вибух і оцінюють збитки.

Геологічна служба США зазначила, що такі випадки трапляються досить часто, наприклад, подібний вибух стався в цій зоні у 2009 році. Вони також заявили, що несподіване виверження не є ознакою активності вулкану.

“Вибух не відображає активність усередині вулканічної системи, яка залишається на нормальному фоновому рівні активності. Гідротермальні вибухи, подібні до сьогоднішнього, не є ознакою вулканічних вивержень, що насуваються, і не спричинені підйомом магми до поверхні”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що у найвіддаленішому регіоні Індонезії в ніч проти 17 квітня вулкан вивергнув лаву та стовп диму більш ніж на кілометр у небо.

На Гаваях вивергається один з найактивніших вулканів у світі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 2 =

Back to top button