Світ

Вибори у Туреччині: третій кандидат підтримав Ердогана

Вибори у Туреччині: третій кандидат підтримав Ердогана

Третій кандидат на виборах у Туреччині підтримав Ердогана

Таким чином Сінан Оган ускладнив становище опозиційного кандидата Киличдароглу в другому турі.

У понеділок, 22 травня, третій кандидат на президентських виборах у Туреччині – Сінан Оган – підтримав чинного президента Реджепа Тайіпа Ердогана, який у першому турі на кілька відсотків випередив найближчого конкурента – Кемаля Киличдароглу. Про це повідомляє Голос Америки.

 

Зазначається, що таким чином Оган ускладнив становище опозиційного кандидата Киличдароглу в другому турі, який наближається.

 

Сінан Оган, жорсткий націоналіст, який був мало відомий широкому загалу до початку кампанії, отримав 5,2% голосів під час президентських виборів, що відбулися 14 травня.

 

За словами Огана, Кілічдароглу “не зміг переконати нас у (своєму баченні) майбутнього”, тоді як рішення підтримати Ердогана ґрунтується на принципі “неухильної боротьби (проти) тероризму”.

 

За словами аналітиків, підтримка Огана має допомогти Ердогану, але натомість вона може призвести і до розколу серед його прихильників.

 

Нагадаємо, за підсумками першого туру виборів, Ердоган набрав 49,51% голосів виборців, а лідер опозиції Киличдароглу – 44,88%. Другий тур виборів президента відбудеться у неділю, 28 травня.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button