Світ

В’язниці переповнені: британським судам радять не поспішати з вироками

В язниці переповнені: британським судам радять не поспішати з вироками

Фото: gettyimages

Тюрми у Британії забиті

Восени ситуація з заповненістю в’язниць має покращитися, а до того часу люди, яких звинувачують у нетяжких злочинах матимуть відстрочку.

У Великій Британії магістратські суди отримали вказівку до вересня не виносити вироків учасникам антимігрантських заворушень через переповненість в’язниць. Про це у четвер, 30 серпня, повідомляє The Telegraph.

Зазначається, що суддя Апеляційного суду Англії та Уельсу Ніколас Грін – один із найбільш високопоставлених суддів Британії – порадив магістратським судам відкласти винесення вироків правопорушникам, які вийшли під заставу принаймні до 10 вересня.

Тоді ситуація має поліпшитися: за ініціативою нового уряду лейбористів, близько двох тисяч в’язнів буде звільнено достроково. А у жовтні почне діяти закон, відповідно до якого засуджені мають право подавати запит на те, щоб вийти на волю, не після половини відбутого терміну покарання, а вже на позначці 40%.

В міністерстві юстиції запевняють, що рекомендація щодо призупинення вироків діє лише на тих правопорушників, провина яких не є важкою. Резонансні та жорстокі злочини, як і раніше, суди розглядатимуть без відтермінування.

Видання зазначає, що в’язниці країни зараз здатні прийняти лише близько 300 злочинців.

Нагадаємо, у вересні Британію сколихнули масштабні заворушення, коли ультраправі групи і борці з расизмом зіштовхувалися в містах по всій країні.

Заворушення у Британії. Протести не припиняються

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + one =

Back to top button