Світ

Втеча нардепа Дмитрука: у Молдові пояснили, чому пропустили його в країну

Втеча нардепа Дмитрука: у Молдові пояснили, чому пропустили його в країну

Фото: facebook.com/Adrian Efros

Міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос

Глава МВС Молдови заявив, що молдовська сторона виконала свої зобов’язання: в’їзд нардепа задокументували, після чого він залишив країну через аеропорт Кишинева.

Міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос заявив, що депутат Верховної РадиУкраїни Артем Дмитрук не заявляв, що є народним депутатом, коли перетнув кордон із Молдовою. У країні його прийняли як звичайного громадянина, який покинув територію, де йде війна. Про це міністр розповів в коментарі Радіо Свобода.

Коментуючи ситуацію, як Дмитруку вдалося проїхати транзитом через Молдову, нелегально покинувши Україну, Ефрос зазначив, що існують міжнародні норми, які забезпечують вільне пересування громадян. Він підкреслив, що особливо це стосується громадян України, які приїжджають із зони конфлікту, з території, де йде війна.

“Відповідно до Женевської конвенції, ми зобов’язані надати їм безпечне місце. Він жодним чином не заявляв, що є членом українського парламенту. Він перетнув кордон як звичайний громадянин”, – заявив глава молдовського МЗС.

За його словами, молдовська сторона виконала свої зобов’язання: в’їзд нардепа задокументували, після чого він залишив країну через міжнародний аеропорт Кишинева.

Нагадаємо, за даними ЗМІ. народний депутат Артем Дмитрук перетнув кордон з Молдовою пішки. Того ж дня літаком покинув Молдову.

Як повідомлялося, Держприкордонслужба проводить перевірку на кордоні, щоб з’ясувати всі обставини втечі Дмитрука за кордон.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 − eight =

Back to top button