Події

​Повідомлено про підозру голові парламенту Чеченської Республіки рф У ході слі…

Повідомлено про підозру голові парламенту Чеченської Республіки рф

????У ході слідства отримано докази причетності голови парламенту Чеченської Республіки рф до вчинення ряду злочинів в Україні.

????Установлено, що з травня 2022 року за дорученням голови Чеченської Республіки підозрюваний займався доукомлектуванням наявних військових підрозділів та створенням чотирьох нових формувань для участі в агресивній війні проти України.

????Голова парламенту організував будівництво військових містечок на території селища Ханкала та села Серноводське Чеченської республіки для дислокації нових бойових одиниць. Для поповнення їх рядів закликав громадян рф виступити у якості добровольців.

????Було сформовано нові військові підрозділи у складі армії рф: 78 моторизований полк спецпризначення «Північ-Ахмат», батальйони «Північ-Ахмат», «Захід-Ахмат», «Схід-Ахмат». Вони безпосередньо були направлені на територію Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської областей.

????Своїми діями голова парламенту сприяв вищому військово-політичному керівництву рф у веденні агресивної війни проти України.

????Загарбницькі дії супроводжувалося знищенням і захопленням живої сили та бойової техніки ЗСУ та інших військових формувань України. Це призвело до загибелі та різного ступеню поранення людей, знищення будівель, майна та інфраструктури.

????За інформацію слідства, підозрюваний зустрічався з керівництвом військових підрозділів в окупованих містах Лисичанськ та Попасну Луганської області, а також Маріуполь Донецької області. Зазначав про необхідність продовження бойових завдань на території України та нагороджував особовий склад.

????Крім того, він поширив на своєму особистому телеграм-каналі відеозаписи з висловлюваннями голови Чеченської Республіки, які спрямовані на виправдовування і визнання правомірною розпочатої у 2014 році збройної агресії рф проти України.

????Посадовцю парламенту Чеченської Республіки рф повідомлено про підозру у здійсненні пособництва у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, здійсненні пособництва у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 3 ст. 436-2, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України).

????Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СБУ.

БІЛЬШЕ

Back to top button