Світ

ВООЗ зявила про виявлення дитячих ліків, які можуть спричинити смерть

ВООЗ зявила про виявлення дитячих ліків, які можуть спричинити смерть

ВООЗ заявила про виявлення шкідливих ліків для дітей

Повідомляється, що сиропи мають критично високий вміст етиленгліколю – сполуки, яку використовують у виробництві охолоджувальних рідин для двигунів авто (антифризів).

У країнах Північної і Південній Америк, Східному Середземномор’ї, Південно-Східній Азії та західній частині Тихого океану виявлено сиропи від алергії та кашлю, які містять отруйну речовину, що може спричиняти смерть дітей. Про це з посиланням на заяву Всесвітньої організації охорони здоров’я пише Reuters.

Раніше ВООЗ пов’язувала смерть понад 300 дітей у Гамбії, Індонезії та Узбекистані із вживанням сиропів від кашлю, виготовлених шістьма індійськими та індонезійськими фармкомпаніями, а тепер ідеться про неякісні сиропи виробництва пакистанської компанії Pharmix Laboratories.

Повідомляється, що сиропи мають критично високий вміст етиленгліколю – сполуки, яку використовують у виробництві охолоджувальних рідин для двигунів авто  (антифризів). Рівень забруднення етиленгліколем у зазначених ліках коливається від 0,62% до 0,82%, а допустимий рівень становить не більше 0,10%.

Під час планової перевірки компанії Pharmix Laboratories у листопаді цього року отруйну речовину виявили в сиропі від кашлю Alergo. Подальша перевірка показала, що низка інших лікарських продуктів фармкомпанії також містила етиленгліколь. Pharmix Laboratories отримала вказівку припинити виробництво всіх пероральних рідких ліків.

Як повідомили у ВООЗ, отруйну речовину виявили у 23 партіях сиропів Алерго, Мукорид, Цинселл і суспензій Емідон та Улькофін.

“Ці неякісні лікарські засоби є небезпечними, і нє використання, особливо у дітей, може призвести до серйозних побічних дій або смерті”, – попередили у ВООЗ.

Раніше повідомлялося, що у Дніпрі мати-фармацевт зробила півторарічній дитині ін’єкцію сильнодіючим препаратом, який заборонений до вільного продажу. У підсумку хлопчик помер у реанімації.

Скандал в Індії: на людях під виглядом вакцинації випробовували препарат

В Узбекистані 18 дітей померли від індійського препарату

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button