Світ

ВООЗ: вакцинація не допоможе повністю ліквідувати пандемію

Вакцини від коронавірусу Covid-19 не дозволять звести на нуль поширення інфекції. Про це повідомив глава програми Всесвітньої організації охорони здоров’я з надзвичайних ситуацій в галузі охорони здоров’я Майк Райан, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“Вакцини не означають повну відсутність Covid-19”, – сказав Райан, чиї слова наводять у п’ятницю європейські ЗМІ.

За словами голови ВООЗ Тедроса Гебрейесуса, “прогрес у розробці вакцин допомагає нам, і ми починаємо бачити світло в кінці тунелю”.

“Однак у ВООЗ стурбовані тим, що створюється все більше відчуття, що пандемія закінчилася, але насправді вона триває”, – зазначив гендиректор організації.

За його словами, цей рік був важким і люди втомилися. Тедрос Гебрейесус також зазначив, що лікарні працюють на межі можливостей або навіть понад цю межу.

За даними сайту Worldometers за час пандемії у світі зафіксовано 66 млн випадків зараження коронавірусом, понад 1,5 млн осіб померли. Одужало більше 45 млн осіб.

Нагадаємо, раніше регіональний директор ВООЗ по Європі Ханс Клюге говорив про” феноменальні” перспективи “вакцин проти коронавірусу, які”можуть змінити правила гри”.

“Вакцини в поєднанні з іншими заходами громадської охорони здоров’я дозволяють покласти край гострій фазі пандемії і відновити економіку в межах досяжності”, – зазначив він.

Back to top button