Світ

Воллес пояснив свої слова про Amazon і “недостатню вдячність” України

Воллес пояснив свої слова про Amazon і недостатню вдячність України

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес

Міністр запевнив, що особисто продовжуватиме підтримувати Україну “до кінця, стільки, скільки буде потрібно”.


Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив у Facebook, що його слова щодо підтримки України були частково викривлені. Він запевнив, що підтримуватиме Україну, скільки буде потрібно.

 

“Я говорив про необхідність для України іноді визнавати, що в багатьох країнах і в деяких парламентах немає такої сильної підтримки, яка є у Великій Британії. Це був коментар не про уряди, а більше про громадян і депутатів у всьому міжнародному співтоваристві”, – зазначив Воллес.

Він додав, що владі Великої Британії пощастило, що населення і всі партії в парламенті підтримують зусилля країни з надання допомоги Україні.

 

“Мої коментарі прагнули відобразити те, що важливо пам’ятати, що не потрібно розмовляти з самими собою, а треба докладати зусиль, щоб достукатися до інших громадян, яких все ще потрібно переконати. Коментарі про Amazon були зроблені минулого року, щоб підкреслити, що відносини Британії з Україною є не “транзакційними”, а радше “партнерськими”, – написав міністр.

 

Глава Міноборони запевнив, що особисто продовжуватиме підтримувати Україну “до кінця, стільки, скільки буде потрібно”.

 

Але водночас зазначив, що національні парламенти часто мають “конкуруючі потреби”, тому “Україна та Великобританія повинні продовжувати заохочувати цю сильну підтримку, використовуючи факти та дружбу”.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розкритикував НАТО за “невизначену позицію”. Глава держави назвав “абсурдною” відсутність часових меж щодо членства Києва і наголосив, що невизначеність Альянсу демонструє його “слабкість”.

У відповідь Воллес закликав Україну висловлювати більше вдячності партнерам за надану військову підтримку. Він заявив, що “західні країни – не онлайн-магазин Amazon”.

 

Коли Зеленського попросили прокоментувати цю заяву, він запевнив, що Україна дуже вдячна Британії та її народу за підтримку та додав, що “можемо зранку прокидатися і дякувати міністру особисто”.
 

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко назвав слова Зеленського “нездоровим сарказмом”.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button