Україна

Надання соціальних послуг в Україні – субсидії можуть призначатися по-новому – 1News


Фото з відкритих джерел

Зокрема планують враховувати також грошові перекази з-за кордону

Міністерство соціальної політики України пропонує змінити Методику обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї для надання соціальних послуг, включивши до нього грошові перекази з-за кордону. Про це йшлося у проєкті, оприлюдненому на сайті Федерації профспілок України.

Як зазначається, при обчисленні сукупного доходу сім’ї враховуються доходи у грошовій формі, а також в іноземній валюті, отримані з будь-яких джерел як на території України, так і за її межами.

При цьому, до сукупного доходу сім’ї додатково планується включити:

  • грошові перекази, отримані із-за кордону;
  • інші доходи, відомості про які отримано від Державної податкової служби України і Пенсійного фонду України, а також доходи, які задекларовано особою.

Водночас документом пропонується встановити, що особи не включаються до складу сім’ї отримувача соціальних послуг у випадку, якщо вони фактично не проживають разом. Це можна зробити на підставі акту обстеження житлово-побутових умов, відомостей з реєстру територіальної громади, що підтверджує відомості про місце проживання (перебування) особи, документально підтверджених даних проживання за іншою адресою (договір оренди майна, відомостей з місця навчання / роботи).

1News за темою: В Україні можна отримати спецсубсидію на електрообігрівання: Кому і скільки

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в українців можуть забрати субсидії та допомогу, яку вони отримують від держави. У Мінсоцполітики підготували порядок перевірки всіх держвиплат щодо їх обґрунтованості.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button