Цікаве

Три способи побачити рак легенів по руках

Пухлини легень відносяться до числа найбільш небезпечних для життя, і успіх в їх лікуванні залежить від часу виявлення. Виявляється, по руках людини можна побачити ознаки важкого раку.

Викривлення пальців рук. Зазвичай цей дефект пов’язують з ревматоїдним артритом, що в більшості випадків виправдано. Однак експерти з Cancer Research UK нагадують, що викривлення пальців нерідко спостерігається у людей, що мають проблеми з серцем і легенями. Приміром, цей симптом виявляється у 30% жертв недрібноклітинного раку легенів, але лише у 4% пацієнтів з дрібноклітинною формою хвороби. У будь-якому випадку, не залишайте без уваги дану зміну.

Зміна нігтів. Поряд з викривленням пальців у людей з пухлинами легень іноді спостерігають розм’якшення структури нігтів і шкіри, яка знаходиться поруч. Крім того, нігті і самі починають викривлятися, якщо уважно спостерігати за ними.

Зміна кінчиків пальців. На запущених стадіях раку легенів (на жаль, саме в цей період хворобу найчастіше виявляють лікарі після звернення хворих) кінчики пальців починають збільшуватися. Іноді лікарі називають такі пальці “барабанними паличками”.

Особливо слід насторожитися, якщо описані вище зміни збігаються з появою інших неприємних симптомів начебто прискореного кашлю, болю в області легенів, крові в мокроті, нез’ясовного схуднення, задишки, швидкої втоми. Не ігноруйте всі ці явища, обов’язково відвідайте лікаря, як радять експерти.

Джерело: LHealth.info

Back to top button