Світ

ВМС США чули звук вибуху батискафа Титан після занурення – ЗМІ

ВМС США чули звук вибуху батискафа Титан після занурення - ЗМІ

Батискаф Титан пропав на шляху до Титаніка

Зазвичай така інформація не розголошується публічно, поки пошуки тих, хто може вижити, не закінчаться.


Надсекретна система акустичного виявлення ВМС США зафіксувала ймовірний вибух батискафа Титан в Атлантичному океані через кілька годин після його занурення. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на військових.

Зазначається, що сили ВМС США почали прослуховування у спробах виявити батискаф майже одразу після того, як апарат перестав виходити на зв’язок.

За словами співрозмовника видання, експерти провели аналіз акустичних даних, внаслідок чого вони виявили аномалію, яка відповідає імплозії чи вибуху в безпосередній близькості до місця, де працював Титан, коли зв’язок був втрачений.

“Попри те, що ця інформація не є остаточною, вона була негайно передана командувачу аварійно-рятувальної служби для надання допомоги в пошуково-рятувальній операції. Ця інформація була розглянута з компіляцією додаткових акустичних даних, наданих іншими партнерами, і було ухвалено рішення продовжити нашу місію як пошуково-рятувальну і докласти всіх зусиль для порятунку життів на борту”, – розповів високопоставлений американський військовий.

 

Інший представник ВМС США, говорячи на умовах анонімності через делікатність ситуації, сказав, що служба зазвичай не розголошує таку інформацію публічно, поки пошуки тих, хто вижив, не закінчаться. 

Нагадаємо, 19 червня стало відомо, що батискаф компанії OceanGate Expeditions із п’ятьма туристами на борту зник під час експедиції до затонулого лайнера Титанік. Апарат Титан перестав виходити на зв’язок.

22 червня уламки батискафа виявили приблизно за 500 метрів від носа потонулого Титаніка. Їхній характер вказує на те, що на судні стався вибух. Екіпаж субмарини оголосили загиблим.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button