Світ

Власник мережі магазинів IKEA продав залишки активів у РФ

Власник мережі магазинів IKEA продав залишки активів у РФ

Фото: Ingka Centers

Магазин мережі Ingka Centers в РФ

Навесні 2022 року Inter IKEA Group та Ingka Group оголосили про призупинення діяльності IKEA в Росії та Білорусі через війну в Україні, а всі 17 магазинів IKEA в Росії були закриті влітку 2022 року.

Шведська компанія Ingka Centres (власник мережі магазинів IKEA та торгово-розважальних центрів Мега у Росії) продала структурам Газпромбанку 14 своїх російських ТРЦ загальною площею 2,3 млн кв. м і більше не має бізнесу в Росії. Про це повідомляє пресслужба компанії Ingka Centers.

“Відчуження всього російського портфеля торгових центрів зайняло час, оскільки це чутливий, дуже складний і конфіденційний процес. Це пов’язано з масштабом портфоліо, операційною складністю, нормативним ландшафтом і важливістю торгових центрів MEGA для людей і громад”, – пояснили в Ingka Centers.

У компанії нагадали, що ще навесні 2022 року Inter IKEA Group та Ingka Group оголосили про призупинення діяльності IKEA в Росії та Білорусі через війну в Україні, а всі 17 магазинів IKEA в Росії були закриті ще влітку 2022 року.

Ingka Centers працювала на російському ринку понад 20 років і була найбільшим власником торгової нерухомості в Росії.

Нагадаємо, Євросоюз заморозив активи РФ на 200 млрд євро. І тепер Єврокомісія працює над тим, щоб ці кошти були використані в інтересах України.

У США назвали суму заморожених активів Росії

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button