Світ

Влада Японії збирається скасувати надзвичайний стан по всій країні

Японський уряд планує після наради з експертами-епідеміологами скасувати режим надзвичайної ситуації у всіх регіонах країни, інформує 1NEWS.

«Уряд Японії планує скасувати режим надзвичайної ситуації, який ще діє в п’яти префектурах, після проведення у понеділок (25 травня – ред.) консультацій з радою експертів з коронавірус», – йдеться в повідомленні.

Режим надзвичайної ситуації діє в Японії понад місяць.

Регіони, де зберігаються обмеження, – це Токіо з 3 префектурами, які оточують столицю, а також префектура Хоккайдо на півночі країни.

У Токіо за останні сім днів кількість нових випадків зараження залишається на рівні менш як 0,5 на 100 тис. населення. Це один із критеріїв для зняття режиму надзвичайної ситуації. Ситуація в сусідніх префектурах Сайтама і Тіба також відповідає цій умові.

Після того, як влада заслухає думку ради експертів, про рішення буде повідомлено відповідним комітетам в обох палатах парламенту.

Уряд планує опублікувати базові рекомендації для відновлення громадської та економічної діяльності, включаючи проведення великомасштабних заходів, а також поїздки і туризм по всій країні.

В цілому позитивний результат тесту на коронавірус виявлено в Японії більш ніж у 16 тис. осіб. Померли понад 800 осіб.

Back to top button