Світ

Влада Словенії повідомила про припинення епідемії коронавірусу в країні

Словенія стала першою європейською країною, яка оголосила про припинення епідемії коронавірусу, передає 1NEWS з посиланням на zaxid.net.

Таке рішення було ухвалено після того, як влада підтверджувала протягом останніх двох тижнів менше семи нових випадків Covid-19.

Тепер люди, які прибувають до Словенії з інших країн Євросоюзу, не будуть зобов’язані проходити карантин протягом щонайменше семи днів, як це було з початку квітня. Карантин тривалістю не менше 14 днів залишиться чинним для людей з країн, що не входять до ЄС за деяких винятків, зокрема дипломатів і людей, що перевозять вантажі. В’їжджати в країну іноземним громадянам з ознаками коронавірусної інфекції, як і раніше, буде заборонено.

Крім того, деякі заходи, такі як фінансова допомога громадянам і фірмам, які постраждали від коронавірусу, завершаться наприкінці травня.

Епідемію коронавірусу в Словенії оголосили 12 березня. Станом на ранок 15 травня в країні 1464 випадки зараження коронавірусом. За весь час від хвороби померли 103 людини, вилікувалися – 267.

 

 

 

 

Back to top button