Світ

Влада Праги запропонує Кремлю забрати пам’ятник маршалу Конєву

Голова адміністрації району Прага-6 Ондржей Колар, де розміщений пам’ятник радянському маршалу Івану Конєву, вважає недоцільним відновлювати монумент після чергового облиття фарбою та готовий віддати його до Росії, інформує 1NEWS з посиланням на УНН.

“Колар каже, що адміністрація району Прага-6 зараз готує лист до посольства РФ, в якому запропонує забрати статую на свою територію. Таке рішення пропонується, щоб запобігти подальшому вандалізму, оскільки пам’ятник опиниться на території іншої держави”, – йдеться у повідомленні.

Колар зазначив, що пам’ятник регулярно поливають фарбою, тож він не бачить сенсу “витрачати гроші мешканців Праги-6 на щось, що вони не хочуть у себе бачити”.

Цього разу статую не відмиватимуть від червоної фарби коштом громади Праги. “Цього разу ми вирішили залишити його (пам’ятник – ред.) таким, яким він є, бо, і це моя суб’єктивна думка, надписи, зроблені червоною фарбою, кажуть правду”, – зазначив Колар.

Наразі на монументі залишили написи червоною фарбою: “Ні кривавому маршалу!” та “Ми не забудемо”. Остання натякає на роль Конєва у придушенні “Празької весни” 1968 року.

 

 

 

 

Back to top button