Світ

Влада Китаю значно збільшує витрати на ВПК

Китай продовжить “розумне й доречне” збільшення витрат на оборону для задоволення своїх потреб у сфері національної безпеки й військових реформ, інформує 1NEWS.

Про це на прес-конференції заявив офіційний представник сесії Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП) Чжан Єсуй.

«Підтримання розумного й належного зростання витрат на національну оборону необхідне для захисту національної безпеки та проведення військових реформ з китайськими характеристиками», – сказав Чжан, виступаючи на брифінгу напередодні відкриття чергової сесії ВЗНП.

Він додав, що «обмежені» витрати Китаю на оборону призначені тільки для власних потреб безпеки країни й захисту її суверенітету і територіальної цілісності, а не для загрози іншим країнам: «Чи становитиме країна військову загрозу для інших країн, залежить від її зовнішньої та оборонної політики, а не від того, наскільки збільшуються її витрати на оборону», – підкреслив він.

Чжан не уточнив, наскільки уряд планує витрати на оборону, очікується, що сума буде названа в процесі обговорення бюджету.

 

 

 

Back to top button