Світ

Влада Кіпру анулювала “золоті паспорти” понад 200 осіб

Влада Кіпру анулювала золоті паспорти понад 200 осіб

Фото: Shorex Capital

Кіпр анулював “золоті паспорти” 222 осіб

Програма надавала кіпрські паспорти інвесторам, які не відповідали критеріям отримання громадянства.

Влада Кіпру позбавила громадянства 222 інвесторів та членів їхніх сімей. Ця цифра включає 63 інвесторів та 159 їхніх родичів. Про це заявила заступник прес-секретаря уряду Кіпру Ніове Парісіну, пише АР.

Паспорти були анульовані в рамках зусиль, спрямованих на відновлення репутації, заплямованої програмою “інвестиції в обмін на паспорти”, яка, як з’ясувалося під час розслідування, незаконно надавала громадянство у сотнях випадків.

Зазначається, що за 13 років свого існування програма неодноразово порушувала власні правила та надавала кіпрські паспорти інвесторам, які не відповідали критеріям набуття громадянства. Деякі з них вчинили кримінальні та інші правопорушення, ставши громадянами цієї середземноморської острівної держави.

Програма виявилася особливо привабливою для іноземних інвесторів, оскільки отримання паспорта Євросоюзу відкривало їм доступ до всього блоку. Сотні паспортів було видано зокрема заможним росіянам.

Незалежна комісія виявила, що більше половини з 6779 виданих паспортів могли бути видані неналежним чином утриманцям інвесторів або топ-менеджерам компаній, оскільки не існувало законів, які дозволяють такі випадки. Третину інших паспортів було видано інвесторам, які не відповідали всім необхідним критеріям.

Раніше повідомлялося, що четверо російських мільярдерів та їхні родичі будуть позбавлені громадянства Кіпру.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button