Світ

Влада Данії затримала російське судно

Влада Данії заарештувала біля мису Скаген судно «Нова Земля», що належить Мурманському морському пароплавству. На його борту знаходяться 19 росіян, повідомили російським ЗМІ в російській профспілці моряків. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Главком.

Він нагадав, що «Нова Земля» – не перше арештоване за кордоном судно пароплавства. У липні в Іспанії заарештували теплохід «Заполяр’я», який до цих пір стоїть біля берегів Сеути. У профспілці моряків підкреслили, що на даний момент щонайменше 80 російських моряків перебувають в складному становищі з вини судновласника, а також відзначили, що Мурманське морське пароплавство ігнорує запити профспілки про плани щодо виходу з ситуації, що склалася.

У червні в Естонії був заарештований російський паром «Петербург» за борги, що виникли в минулому році під час стоянки в Ризі. Моряки мали проблеми з продовольством і водою, екіпаж порома не отримував зарплату кілька місяців.

Нагадаємо, вночі на 1 вересня близько півночі, берегова охорона ФСБ РФ затримала на шляху з Маріуполя поблизу Бердянська український балкер Amadore. Це вже 99 затримання (безпосередньо в морі, не враховуючи перевірок перед та в Керченській протоці) з 17 травня 2018 року.

Back to top button