Світ

Віцеспікеру польського Сейму заборонили в’їзд до Росії

Росія заборонила в’їзд на територію країни віцемаршалку Сейму Польщі від правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Малгожаті Госєвській, передає 1NEWS з посиланням на Польське радіо.

“Мій перетин кордону цього разу тривав довше, ніж до цього. Мені повідомили, що я небажана особа чи, точніше, маю заборону на в’їзд до Російської Федерації”, – заявила Госєвська.

Вона висловила здивування тим, що довідалася про це на польсько-білоруському кордоні.

За її словами, білоруські прикордонні органи хотіли обшукати автомобіль, на якому вона їхала, попри те, що він був на дипломатичних номерах.

У Білорусі польський політик побувала у Гродно та Волковиську, де відвідала польську діаспору та взяла участь у відкритті нового навчального року у польській школі.

Як відомо, Госєвська з перших днів активно підтримала Революцію Гідності в Україні, сама тривалий час перебувала на Майдані. Після анексії Криму й розв’язання Росією війни на сході України польський політик різко засудила дії Москви, часто їздила у прифронтову зону для підтримки українських військових. У 2016 році Госєвська особисто подала до Міжнародного кримінального суду в Гаазі підготовлену доповідь про злочини російської армії на Донбасі в 2014 році.

 

 

 

Back to top button