Світ

Віце-прем’єр Британії пішов із посади: йому знайшли заміну


Домінік Рааб на тлі скандалу зі скаргами від колег на агресивну поведінку склав із себе повноваження, його замінить Алекс Чок.

 

Заступник прем’єр-міністра, лорд-канцлер, міністр юстиції Великої Британії Домінік Рааб заявив у п’ятницю, 24 квітня, що йде у відставку за підсумками розслідування скарг на його агресивну поведінку з підлеглими. У результаті портфель глави мін’юсту Сполученого Королівства після відставки Домініка Рааба отримав Алекс Чок, який обіймав посаду заступника міністра оборони Великої Британії. Про це йдеться у повідомленні, поширеному британським урядом.

 

“Король із задоволенням затвердив призначення члена парламенту, королівського адвоката Алекса Чока на посаду лорда-канцлера та міністра юстиції”, – йдеться у документі.

 

Що відомо про Алекса Чока

 

Чок з жовтня 2022 року обіймав посаду заступника міністра оборони Бена Воллеса. На цій посаді він відповідав за оборонне замовлення.

 

Чоку, який активно підтримував минулого року кандидатуру Ріші Сунака на посаду лідера Консервативної партії та прем’єр-міністра, 46 років. До парламенту його обрали у 2015 році від округу Челтнем у графстві Глостершир.

 

До того, як перейти до міністерства оборони, він працював у міністерстві в кабінеті Бориса Джонсона. З лютого 2020 до вересня 2021 року він був парламентським заступником голови відомства, а з березня до вересня 2021 року також відповідав за в’язниці та систему пробації.

 

Що відомо про Домініка Рааба

 

Що стосується Рааба, то він направив прем’єр-міністру країни Ріші Сунаку лист, у якому наголосив, що в ході розслідування було відхилено шість із восьми поданих на нього нинішніми та колишніми підлеглими скарг.

 

Газета The Times повідомляла, що офіційні особи, близькі до розслідування, були шоковані скаргами низки підлеглих Рааба. Вони зізнавалися, що через страх відчували нездужання перед зустрічами з начальником, а дехто навіть думав про самогубство.

 

За інформацією газети, Борис Джонсон, будучи прем’єром (з 2019 до 2022 року), робив попередження Раабу, а також дав свідчення в рамках цьогорічного розслідування. Сам політик послідовно заявляв про свою невинність.

 

Рааба було переведено з посади міністра закордонних справ на посаду міністра юстиції після жорсткої критики з боку ЗМІ, зберігаючи за собою посаду віце-прем’єра. Політик залишив обидві посади після того, як у вересні минулого року уряд очолила Ліз Трасс, але повернувся до Кабміну, коли у жовтні того ж року прем’єр-міністром став Сунак.

 

Нагадаємо, Домінік Рааб у квітні 2022 року заявив, що Україна має повне право використовувати військову допомогу Заходу для захисту своїх кордонів.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button