Світ

Виробництво вина у світі впало до історичного мінімуму

У 2017 році світовий обсяг виробництва вина становив 250 млн гектолітрів. Таким чином, цей показник опустився до історичного мінімуму і знизився на 8,6% в порівнянні з 2016 роком. Про це йдеться в звіті Міжнародної організації виноградарства і виноробства (OIV), передає 1NEWS з посиланням на УНН.

“Це – найнижчий рівень виробництва вина з 1957 року, коли він впав до 173,8 млн гектолітрів”, – йдеться в повідомленні.

Французький уряд заявив, що в минулому році виробництво досягло рекордного мінімуму через погані погодні умови, включаючи весняні заморозки, посуху і бурі, які торкнулися більшість основних винних регіонів, включаючи Бордо і Шампань.

У той же час, виробництво залишалося майже стабільним в Сполучених Штатах, що є четвертим за величиною в світі виробником, і Китаї, який став сьомим виробником вина після Австралії і Аргентини. В Аргентині ж виробництво зросло на 25% (після дуже низького рівня в 2016 році), а в Чилі – на 6%.

Також повідомляється, що на тлі падіння виробництва, світове споживання вина в 2017 році показало приріст на 1,8% (в порівнянні з 2016 роком) і перевищило близько 243 мільйонів гектолітрів. Найбільшим світовим споживачем вина стали Сполучені Штати – 32,6 млн гектолітрів.

Тим часом, українські винороби нарощують обсяги експорту вітчизняного вина в ЄС.

Нагадаємо, Верховна Рада спростила отримання ліцензій малим винарням, що може призвести до збільшення їхньої кількості.

 

 

Новини за змістом

Загрузка...
Загрузка...

Вас це може зацікавити

Close
Close