Світ

Військових США в Іраку та Сирії атакували ракетами і дронами – ЗМІ

Військових США в Іраку та Сирії атакували ракетами і дронами - ЗМІ

Фото: Shutterstock

В Сирії та Іраку атаковані військові бази США

Атаки сталися після того, як військові США завдали удару по позиціях збройного угруповання Хезболла.


Американських військових в Іраку та Сирії в четвер, 23 листопада, чотири рази атакували ракетами та ударними безпілотниками. Обійшлося без жертв і пошкоджень. Про це повідомляє Reuters с посиланням на американського військового посадовця.
 

За його словами, американські та міжнародні сили були атаковані на двох об’єктах на північному сході Сирії за допомогою ракет і безпілотника.

 

В Іраку кілька безпілотників були випущені у напрямку авіабази Айн-Аль-Асад на захід від Багдада. Також був запущений дрон у напрямку бази поблизу аеропорту Ербіля на півночі Іраку, де дислокуються сили США. 

 

Група, що називає себе Ісламським опором в Іраку, заявляла про напади на ці об’єкти.

 

Атаки сталися наступного дня після того, як США завдали удару по позиціях пов’язаного з Іраном збройного угруповання Хезболла на південь від Багдада, в результаті якого, за заявою групи, загинуло вісім її членів. Уряд Іраку засудив цю атаку як ескалацію і порушення суверенітету.

 

США завдали удару по пов’язаних з Іраном угрупованнях після посилення нападів з боку бойовиків, спрямованих проти американських і міжнародних сил десятки разів з 17 жовтня, через десять днів після початку війни між Ізраїлем і ХАМАС. Станом на 23 листопада зафіксовано 36 нападів в Іраку і 37 у Сирії.
 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button