Світ

Військові КНДР знову порушили кордон з Південною Кореєю

Військові КНДР знову порушили кордон з Південною Кореєю

Фото: Міноборони Південної Кореї

Південнокорейські військові здійснили попереджувальні постріли

Це стало другим порушенням кордону з боку Північної Кореї менш ніж за два тижні після аналогічного інциденту 9 червня.

Десятки військових КНДР ненадовго перейшли на територію Південної Кореї.Південнокорейські військові здійснили попереджувальні постріли. Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhapз посиланням на Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

Зазначається, що близько 20-30 північнокорейських солдатів, які працюють у демілітаризованій зоні, 18 червня знову ненадовго перейшли на територію Південної Кореї, а потім повернулися на свій бік після попереджувальних пострілів з боку Південної Кореї. Це стало другим порушенням кордону з боку Північної Кореї менш ніж за два тижні після аналогічного інциденту 9 червня.

Південнокорейські військові здійснили попереджувальні постріли, що змусило північнокорейських солдатів повернутися на свій бік кордону.

За словами представникаОб’єднаного комітету, інцидент, схоже, був випадковим.Порушення кордону сталося на тлі того, що з квітня Північна Корея розгорнула сотні військ у прифронтових районах для проведення низки заходів, таких як встановлення мін, зведення стін і будівництво доріг для військових операцій.

“Ці дії, як видається, є заходами для посилення внутрішнього контролю над північнокорейськими військовими і жителями та запобігання їхнім спробам перетнути кордон”, – заявили в Об’єднаному комітеті начальників штабів.

Нагадаємо, з кінця травня КНДР і Південна Корея “воюють” повітряними кулями. Північна Корея запускає кулі зі сміттям, а з боку Сеула летять кулі з листівками, на яких були гасла проти лідера КНДР Кім Чен Іна, а також гроші, продукти і записи популярних співаків.

А 3 червня стало відомо, КНДР тимчасово припинила відправляти сміття на територію Південної Кореї.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + sixteen =

Back to top button