Світ

Війська США базуватимуться у Данії

Війська США базуватимуться у Данії

США планують розміщувати війська у Данії

Розміщення армії та техніки дозволить скоротити час реагування у разі загострення ситуації, а також надішле стримуючий сигнал тим, хто загрожує безпеці.

Данія та США підписали угоду, яка дозволяє розміщувати американські війська та техніку на території скандинавської країни. Про це у четвер, 21 грудня, повідомляє Nordjyske.

“З часів Другої світової війни участь американців у Європі була тим, що забезпечувало нашу безпеку, а збереження та розширення цього є позитивним”, – заявив Расмуссен.

Очільник данського МЗС розповів, що за договором американці мають можливість створити в Данії певні потужності, що у разі загострення ситуації скоротить час реагування і надішле стримуючий сигнал тим, хто загрожує безпеці.

Зазначається, що оборонна угода предбачає розміщення Сполученими Штатами військових на аеродромах у Карупі, Скрідструпі та Ольборзі. За даними видання, жодних цифр про те, скільки саме солдатів буде відправлено до скандинавської країни поки не встановлено.

Раніше повідомлялося, що у Польщі відкрили постійний гарнізон армії США. Він став восьмим постійним гарнізоном американських сил у Європі і першим на польській території.

Також повідомлялося, що Фінляндія домовляється про довгострокову присутність військ США в країні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button