Світ

Відтепер швейцарською залізницею можна проїхатися без квитка

У Швейцарії почали впроваджувати спосіб подорожей залізницею без квитків – за допомогою використання спеціального додатка на смартфоні, інформує 1NEWS.

Швейцарські федеральні залізниці SBB запустили інноваційний сервіс EasyRide у власному додатку SBB Preview, який дає змогу уникнути черг в касах на вокзалах, незручностей під час купівлі паперових й електронних квитків.

Тепер пасажирам можна просто відкрити програму, вибрати послугу EasyRide і зареєструватися перед початком своєї подорожі. Після завершення поїздки необхідно поставити позначку про закінчення маршруту. Додаток розпізнає пройдений маршрут і застосує найнижчий тариф, який потім стягується з кредитної картки користувача або його банківського рахунку.

У разі, якщо пасажир забуває повідомити про завершення поїздки, додаток через певні проміжки часу висилає спеціальні сповіщення.

Цікаво, що контролери завжди можуть перевірити наявність “квитка”, просканувавши QR-код на телефоні пасажира.

Зараз сервіс EasyRide проходить випробування на швейцарській залізниці, а також на деяких міських транспортних мережах, зокрема на громадському транспорті в Цюріху.

Наразі ресурсом користуються вже 250 тисяч осіб.

 

 

 

 

 

Back to top button