Світ

“Відносно живий”. Що сталось з Адамом ДеліхмановимСюжет


Українські розвідники скоріше за все поранили соратника Кадирова, але під час евакуації Делімханов зник у невідомому напрямку.

У російських Telegram-каналах зранку почали з’являтись повідомлення про можливу смерть в Україні найближчого соратника Рамзана Кадирова, депутата Держдуми Адама Делімханова. Його начебто ліквідували в глибокому тилу противника – в окупованому місті Приморськ Запоріжської області.

Згодом російські пропагандисти стверджували, що з Делімхановим все гаразд і він перебуває в Чечні, але паралельно з цими повідомленнями в Держдумі РФ заявили, що “кадирівець” начебто тяжко поранений. Ситуація виявилась на стільки не зрозумілою для окупантів, що вони почали суперечити один одному через свої повідомлення.

Спецоперація ГУР

Першим в Україні про ліквідацію Деліхманова повідомив політолог та військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов. За його словами, ліквідували Адама Делімханова воїни з підрозділу Сил спецоперацій Бандерлоги.

Зокрема, розвідка отримала інформацію, що 12 червня в Приморськ прибув Делімханов.

“Кортеж Адама Делімханова, якого називають особистим катом голови Чечні, був знищений у Запорізькій області під час спецоперації в глибокому тилу противника. Разом з ним було знищено ще близько 200 солдатів тік-ток військ”, – написав Сазонов.

“Розвідка працювала по пошуку скупчення ворожої техніки, арта відреагувала миттєво. Поранених немає, навіть “Швидка допомога” не приїхала. Усі тіла вивозили на вертольотах. Через пів години прилетіли – 12 бортів. Щоб усе було засекречено”, – додав він з посиланням учасників операції з ліквідації високопоставленого “кадирівця”.

Делімханова злили свої

Російський підполковник, командира 72-ої бригади армії РФ Роман Веневітін, якого раніше брали в полон “вагнерівці” і змусили просити вибачення на камеру, заявив, що верхівка ЧВК Вагнера “зливала” позиції “кадирівців” українській стороні.

Так, за версією Веневітіна, найманці Євгена Пригожина “у змові” з ГУР України виявили та накрили вогнем позиції Делімханова.

“Працювали прицільно та дуже інтенсивно. На жаль, втрати відчутні. Для евакуації викликали 12 бортів”, – йдеться у повідомленні підполковника.

Цікаво, що поки Веневітін перекладав часткову відповідальність за ситутацію на українську розвідку, сам Рамзан Кадиров звернувся до неї начебто за допомогою.

“Прошу українську розвідку надати інформацію про те, за яким саме місцем і за якими позиціями було завдано удару, щоб таки зміг знайти мого дорогого брата. Винагороду обіцяю щедру і дуже прошу посприяти”, – написав із сарказмом Кадиров.

Куди ділась “права рука”?

З Росії надходять суперечливі дані про стан Делімханова. Частина воєнкорів спершу повідомляла про його смерть. Згодом пропагандистське агенство РІА Новини на це відреагувало новиною від спікера Держдуми В’ячеслава Володіна, що він спілкувався з Делімхановим і той начебто “живий і здоровий”.

Пізніше це ж агенство опублікувало реакцію Дмитра Пєскова: “З тривогою сприйняли повідомлення про поранення, переживаємо за героя, чекаємо на уточнення інформації”.

Слідом за ним телеканал Міноборони РФ Зірка з посиланням на журналіста Мадіну Шавлохову повідомив, що Делімханов не вбитий, але отримав поранення. Це процитували багато російських ЗМІ.

В свою чергу командир спецпідрозділу Ахмат Апти Алаудінов заявив, що депутат живий і перебуває в Чечні, де “поїхав до Рамзана Ахматовича”.

Проект ВЧК-ОГПУ з посиланням на джерела підтверджує, що Делімханов потрапивв під обстріл, вижив, але зник. Також геолокацію підрозділів Кадирова дійсно злили, але не “вагнерівці”.

“Делімханов після удару був відносно живий і на місці удару його, звичайно, немає. Цікавіше інше – куди він зник, коли його “евакуювали” і хто його злив. Адже він керує та планує операції військ Кадирова. Що його злили вагнерівці-вкидання. Злили ті, кому на руку конфронтація Пригожина та Кадирова, а це ДВКР ФСБ та Генштаб”, – заявило джерело.

Ще одна одна заплутана історія

Окрім ситуації з Делімхановим, в російських ЗМІ сьогодні активно розкручується ще одна “чеченська тема”. Зранку в пропагандистських Telegram-каналах з’явилась інформація про сотню загиблих поблизу Кремінної Луганської області російських військових, яких накрили ЗСУ під час стройового огляду.

Пропагандисти акцентують увагу, що це сталося через те, що солдати дві години чекали на свого командира генерала Сухраба Ахмедова, який мав сказати “напутнє слово”.

Зазначимо, що інформація поки що офіційно не підтверджена і особливо активно вона поширюється через воєнкорів, пов’язаних з “вагнерівцями”. Вони наголошують, що генерал Ахмедов – чеченець.
 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button